Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ)

Vi tar inn nybegynnere hele året og man trenger absolutt ingen erfaring eller å være i god form for å starte. Så lenge man kommer på trening, så får vi alle våre medlemmer gradevis i god form, samtidig som vi lærer de kampsport og selvforsvar.

Vi er stolte av å ha et fantastisk treningsmiljø for alle, samtidig som vi er en av mest meriterte klubbene i Norge med flere VM og EM medaljer.

Vi har også en av Norges få sortbelter i BJJ som hovedinstruktør!

Roma bjj Hvordan er treningene bygd opp?

 

Alle våre nye medlemmer som ikke har trent tidligere starter på et basic parti, hvor de går gjennom fundamentale teknikker som må beherskes før de inviteres over på våre intermediate parti. Her vil de fundamentale BJJ teknikkene videreutvikles og det vil være noe mer sparring og sparringsoppgaver. For de som ønsker å ta steget videre, så har vi egne advanced partier, hvor det er hardere trening og mer sparring.

 

 

 

 

 

Hvem er treningene for?

 

Treningene er for alle og man avgjør selv hvilket parti man ønsker å trene på, selv om man har blitt invitert over på et mer avansert parti kan man velge å fortsette på alle de andre partiene.

 

Treningene på basic partiet er selvsagt lettere fysisk, det er enklere teknikker og mindre sparring enn på intermediate og advanced partiene. Dermed kan man selv styre hvor hardt man ønsker å trene og hvor mye man eventuelt ønsker å sparre.

 

Yvind brazilian jiu jitsu

Er jeg for gammel?

 

Vi har en langt høyere gjennomsnittsalder på våre medlemmer enn de fleste andre kampsport klubber, vi er veldig fornøyde med å kunne tilby kampsport trening for voksne mennesker og ikke bare ungdom. 

 

Vi oppforderer på det sterkeste å starte med kampsport trening uansett alder, det er aldri for sent!

 

"Age is an issue of mind over matter. If you don´t mind, it doesn´t matter" Mark Twain

 

 

 

Hva er Brazilian Jiu-Jitsu?

 

BJJ har sin opprinnelse i Brasil tidlig på 1900 tallet tidligere også kalt Gracie Jiu-Jitsu. Dette er en kampsport som trenes med den tradisjonelle gi’en og fokuserer på grappling hvor målet er å oppnå en dominant posisjon og deretter bruke leddlåser eller kvelninger for å få motstanderen til å overgi seg ved å klappe ut.

Denne formen for selvforsvar ble utviklet med prinsippet om at en mindre og svakere person, skal kunne overvinne større og sterkere motstander ved hjelp av riktig teknikk. BJJ er en ypperlig kampsport uavhengig om man ønsker å lære selvforsvar eller konkurrere i Brazilian Jiu-Jitsu, Submission wrestling eller Mixed Martial Arts konkurranser. I motsetning til mange andre kampsporter, blir man gradert etter hvor bra man klarer å utnytte teknikkene i virkelig sparring.

Nic brazilian jiu jitsu

Les mer om gradering i Brazilian Jiu-Jitsu

BJJ ble populært etter Royce Gracie sin suksess i de tidligste Ultimate Fighting Championship (UFC) konkurransene. Mange kampsport utøvere fikk opp øynene for den effektive bakkekampen etter Royce’s suksess i UFC.

Les mer om BJJ sin historie

Hold deg oppdatert

Siste bilder fra Instagram

Nyeste resultater

Oslo Grappling Championships

Gull Øyvind Hjelmeland Hovland
Bjj, Blåbelte, +85
Bronse Martin Angel Olsen
Bjj, Hvitbelte, -76

European No-Gi Open

Sølv Alexander Liahagen
SW, Blåbelte, 97,5

London Winter Open

Sølv Kristian Lindteigen
Bjj, Hvitbelte, -82,3

Vis alle resultater